tiistai 13. syyskuuta 2011

Kokeiluja

Pohdin paljon minun suunnitelmia ja ideoitani ja päädyin tekemään seinätekstiilin maalaamalla.
En ollut vielä päättänyt kumman ideoistani valitsisin, joten rupesin vaan kokeilemaan erilaisia värejä ja maalaustekniikoita. Opettajani ehdotti reaktiivivärejä ja kokeilemaan kalvon kanssa maalaamista, siten että ensimmäiseksi siveltimillä kalvolle ja siitä sitten painetaan kalvo kankaalle. Ajattelin kokeilla, sillä en ollut aikaisemmin tuota tekniikkaa käyttänyt.

Sekoittelin erilaisia reaktiivivärejä Mare Kelpmannin ohjeen mukaan ja tein lisäksi paksunnosliemen, jotta saisin sopivan paksusen värin aikaseksi, jolla olisi helppo maalata. Tein mm. punaista, sinistä, oranssia ja turkoosia väriä.

Tässä maalausvärin ohje mitä käytin( Mare Kelpmann):
  • 2g väriä
  • 93g vettä
  • 2g soodaa
  • 2g ureaa
  • 1tl ludigolia(hapetin)


Kalvotekniikalla ja erilaisilla kuivilla pensseleilla ja siveltimillä sai todella mielenkiintoista pintaa aikaseksi. Kun olin tehnyt jonkin verran kokeiluja, mankeloin kankaat ja pesin ne saadakseni ylimääräiset värit pois ja myös katsomalla miten väri vielä muuttuu. Kun kankaat oli pesty ja kuivatettu, oli lopputulos todella hailakka ja hento, ehkä vähän liiankin?





Katsomalla kokeiluja pidin enemmän "merellisestä" tyylistä, joten päädyin jatkamaan sitä eteenpäin. Seuraava pohdinnan aihe oli materiaalivalinta. Ajattelin puuvillaa ja pellavaa. Päädyin pellavaan karhean pinnan ja läpinäkyvyyden takia.

Tein lisää kokeiluja valkoiselle pellavalle, että näkisin miltä värit näyttää oikealla kankaalla. Väreiksi päätin ottaa erilaisia sinisen ja lämpimän oranssin ja punaisen sävyjä. Nämä kokeilut tein käyttämällä kalvotekniikkaa ja maalausta erilaisilla siveltimillä, mutta en pessyt lopuksi kangasta. Näistä kokeilusta tuli juuri se hempeä ja raikkauden hehku, mitä tavoittelin lopulliseen työhöni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti